Eenvoudig genieten

    In de krant staat weer ellende: mensen gegijzeld en/of vermoord, ontevredenheid over kabinetsplannen, nieuwe ongenezelijke ziektes en uitzichtloosheid voor de economie ontsieren de voorpagina. Wat leef ik soms graag met oogkleppen. Ik blader naar de Scribbly, beoordeel de humor en sluit de krant. Ik leun met mijn ellebogen op mijn knieŽn, rust mijn hoofd op mijn onderarmen en sluit mijn ogen. Wat ben ik opgelucht dat ik alleen moe ben.

    De lessen vallen tegen. Ik vertrek met meer vragen dan antwoorden en mijn klasgenoten gaan ontevreden naar huis. Nu ik toch nog even tijd heb, bezoek ik nog enkele docenten om cijfers recht te zetten of andersoortige duidelijkheden te realiseren. Ik kom nog een oud-klasgenoot tegen en we praten met plezier over ons huidige leven, nog leuk gelachen ook. Heb ik deze dag toch leuker gemaakt dan hij zou zijn.

    In de middag ben ik te vroeg voor de trein, het station is gevuld met mensen en haasten zich hun aansluiting te halen. Stromen lopen kriskras en met verschillend tempo. Vloekende reizigers, verwonderd personeel en verdwaalde toeristen leveren een onsamenhangend maar compleet beeld van de stationshal. Ik voel me lekker omdat ik hun ontevredenheid niet deel. Even werp ik een tevreden blik achter mij en stap de roltrap op naar mijn perron.
    Met mijn handen in mijn zakken en mijn rugtas op ťťn schouder loop ik naar het uiteinde van het perron. Daar valt een lichtstraal tussen het Philipsgebouw en de Rembrandtoren. Ik trek mijn jas uit en leg die naast mijn tas op de grond. Ik sluit mijn ogen, fluit een romantische melodie en laat me verwarmen door de zon, die zijn dag langzaamaan afsluit.

    Wat kan ik het toch heerlijk vinden, lopend van station Alkmaar naar huis ontvang ik een gure bries met subtiele geur van bradend vlees. Een warm gevoel van thuiskomst betrekt me en ik versnel mijn pas om de warmte en droogte van thuis te vinden op een winterse avond. Lichten aan, gordijnen dicht, waterkoker aan, schoenen uit en soms mijn badjas aan. Gewoon even lekker thuiszitten.

Laurens
26 maart 2005

<< Terug
Laatste Neologismen
FinansyriŽ
Andersoms
Ondernemingsradio
EmpathťÔst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.