Originaliteit: de grote ontmoediging

    Wat is het toch een ongekende drang van mensen om origineel te zijn. Terwijl de één grasmaaiers spaart vindt de ander zijn hobby in wereldrecord kantklossen. Sommige mensen durven niet eens meer een hobby te kiezen, omdat ze zo makkelijk mensen kunnen aanwijzen die het beter kunnen. Kom op! Een hobby is tijdverdrijf voor jezelf, niet een manier om jezelf te bewijzen!

    Ik zou dat toch helemaal moeten weten met mijn pianospel en knullige website. Er zijn talloze pianisten en hobbyisten die onvergelijkbaar beter presteren dan ik. Daarnaast zijn er veel mooiere websites - qua vormgeving en techniek - en veel leukere columns geschreven door andere handen dan de mijne. Ik zie me toch al dat ik me dáárdoor zou laten ontmoedigen. Heerlijk vind ik het om lekker te doen wat mij goed dunkt.

    Mensen zijn zo bang om iets minder goed te doen dan anderen. Ik wed dat er veel verbeterpunten zijn aan dit stukje tekst, maar ik laat het zo, want het is van mij. Dadelijk heb ik een site waar alleen ikzelf regelmatig kom en met een stukje informatiemanagement van lik-me-vestje. Ik geloof het wel! Ik heb er lol in.

"Of zoals President Kennedy al zei:
'was het niet Homerus die schreef:
Originaliteit is het mooiste dat er is'"
(Herman Finkers)


Laurens
11 mei 2005

<< Terug
Laatste Neologismen
Finansyrië
Andersoms
Ondernemingsradio
Empathéïst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.