Ánders door op hetzelfde te vallen

    Wie mijn coming-outverhaal met aandacht gelezen heeft is inmiddels wel bekend met mijn twijfel die ik had vóór ik overtuigd was om het toch maar te vertellen. Als iemand homo is, razen al snel de beelden door het hoofd van mannen in roze kleding, andere mannen aflikkend bij willekeur. Zodoende wordt elke homo al snel betiteld als Vieze Nicht. Ja, sommige mensen hebben die vooroordelen, gelukkig niemand in mijn nabije omgeving.

    Waarom wordt op het eigen geslacht vallen omschreven als vies en slecht? Mannen hebben sterk de neiging constant hun verwalging uit te spreken bij de gedachte aan seks hebben met een man; bij vrouwen is dat gelukkig zelden het geval en dat is ook vast één der redenen dat ik het beter met vrouwen kan vinden dan met mannen. Gelukkig wordt het steeds bespreekbaarder en de mensen gaan het langzamerhand accepteren, zelfs in gehuchten als West-Friesland.

    Ik heb wel dubbele gedachten over aparte homo-oorden, gaybars, homodiscotheken, homofitnesscentra, homosauna's en soms zelfs de Roze Dagen. Hoe kun je pleiten voor acceptatie als je jezelf beschouwt als een 'ander soort groep'? Door samen te klitten bevestig je enkel het beeld van de homofoben: wij zijn anders. Maar ja, 'wij' zoeken elkaar ook wel eens graag op, toch?

Laurens
3 april 2003

<< Terug
Laatste Neologismen
Finansyrië
Andersoms
Ondernemingsradio
Empathéïst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.