De Middelbare School

    GVD, volgende week weer naar die kutschool lees ik als nickname bij iemand de in mijn MSN-lijst staat aan het eind van de zomervakantie. Wat ontzettend jammer toch dat mensen zo over school kunnen denken. Ik ben grotendeels altijd met plezier naar school toe gegaan, zeker de middelbare school. Bij nader inzien elke school.

    School is voor mij altijd de plek geweest om te socializen. Heerlijk onder leeftijdsgenootjes zijn, terwijl ik mij voornamelijk bezig hield met lachen tot de tranen in mijn ogen stonden of gevoelige gesprekken hield met mensen die me in vertrouwen namen. Het was voor mij een plek om me persoonlijk te ontplooien. Ik ben eigenlijk best blij dat ik ben blijven zitten in de eersteklas, ik kon daardoor een makkelijkere houding aannemen tegenover anderen en nu bén ik diegeen die altijd graag wilde zijn, toen.

    Naast het persoonlijke werd ik ook geconfronteerd met mijn interessen en prestatiedrang en mijn angst om te presenteren. Ik heb er hard van genoten als ik nieuwe dingen leerde, aan lesstof of aan inzicht in mezelf. Geweldig als ik iets snapte, indrukwekkend als ik het iemand anders kon uitleggen, trots als ik waardering kreeg en onovertroffen als ik een goed cijfer haalde.

    Om een of andere reden zie ik schoolhaters als oppervlakkige mensen die makkelijk toegeven aan primaire behoeftes en niet verder kijken dan hun neus lang is. Het vormt misschien wel de belangrijkste basis van je leven, en als je dat haat, kan ik me weinig voorstellen dat je een stevige basis hebt.

Laurens
21 april 2003

<< Terug
Laatste Neologismen
Finansyrië
Andersoms
Ondernemingsradio
Empathéïst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.