Romantiek, de negatie van mij

    Nooit heb ik van mezelf beweerd romantisch te zijn en toch voelen mensen de behoefte om mij te bevestingen dat ik tamelijk a-romantisch ben. Nee, het schrijven van gedichtjes telt even niet mee, maar mijn onbegrip voor de romantiek in rozenblaadjes des te meer! Is het immers niet reuzelief als iemand speciaal voor jou een bloeiende roos heeft kaalgeplukt, om vervolgens een vlekveroorzakend bedje van rozenblaadjes te maken? Nee, ik pas.

    Maar natuurlijk kun je ook met een wijntje komen of een ontbijt op bed. Of je maakt een rijkelijk diner klaar, zonder dat ik er werk aan heb gehad. Of je hebt een romantisch weekend gepland zonder te vragen of ik de dagen vrij wilde houden want het moest een verrassing zijn. Nee, ik pas weer.

    Sowieso, plan maar niets voor me in waar ik niet voor in zou kunnen zijn. Zal je net zien dat ik veel te moe ben, een verjaardag ben vergeten of ik er qua school geen tijd voor heb. Ik wil zelf ook inspraak hebben, want emotioneel moet ik er ook aan toe zijn. Oh, je wil een grote verrassing geven, me drie SMSjes per dag sturen of weer zeggen dat je van me houdt? Nee, ik pas weer eens.

    Het lijkt wel een kaartspel!

    Geef mij maar onverwachts een zoen op een tochtig perron; of gooi een arm om me heen, wanneer ik moe tegen je aankruip. Overwin je angsten en kus me midden op een druk plein. Thuis, een heerlijke zoen zonder de vanzelfsprekendheid dat het in bed moet eindigen. Een milkshake banaan die je voor me in de koelkast bewaard hebt. Een traktatie op een broodje Subway omdat je weet dat ik dat zó lekker vind ... een warme kop thee als ik bibberend thuiskom van de fiets.

    Vrijblijvende liefdoenerijtjes. Voor mij het toppunt van romantiek!

Laurens
2 oktober 2005

<< Terug
Laatste Neologismen
Finansyrië
Andersoms
Ondernemingsradio
Empathéïst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.