Politiek: bi-directionele blabla

     Om een of andere reden vinden mensen het nodig om verschillende meningen over politiek te converteren naar heftige discussies waar irritatie de boventoon voert. Subtiel praten over je mening over politieke activiteiten is niet aan de orde als je het onderwerp aanhaalt. Mensen raken geheel "teleurgesteld" in elkaar wanneer ze ontdekken dat de ander een tegengestelde mening heeft.

     Noem me onge´nteresseerd en kortzichtig, maar de politiek in Nederland is me zo omslachtig dat ik me nauwelijks inlees op alle dagelijkse gebeurtenissen in Den Haag. Ministers die in de clinche liggen, help! Continu nieuwe namen die verschijnen en vˇˇr ik hun namelijk onthoud treden ze weer af.

     Van huize uit ben ik VVD'er, maar ik kan niet gegrond zeggen waarom. De algemene filosofie staat mij aan. Hoe haalbaar de idealen zijn van alle partijen kan ik niet inschatten, ik denk geen enkele burger. En het leuke is, dat ik eigenlijk niet eens meer weet wat voor standpunt ik aan moet nemen. Soms zie ik een samenleving die links ˇf rechtsom om een obstakel heen moet, om het beloofde land te betreden. Twee mogelijkheden die elkaar onmogelijk achten.

Laurens
8 april 2003

<< Terug
Laatste Neologismen
FinansyriŰ
Andersoms
Ondernemingsradio
EmpathÚ´st
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.