De onervaren blik op Relaties

    Laten we eerlijk zijn: veel ervaring heb ik (nog) niet en er valt helemaal niets aan te begrijpen, maar ideeŽn heb ik er zeker over en dat sprijd ik graag tentoon. Laten we even verder kijken dan alleen het lekkere kontje, de mooie ogen, een verleidelijke lichaam en de zwoele lippen. Overeenkomstige ideeŽn, een hele belangrijke. Niet eens gelijke interesses; tuurlijk, is leuk meegenomen, maar niet meteen.

    IdeeŽn als hoe sociaal iemand ingesteld is, hoe diegeen met zijn toekomst omgaat, hoe hij/zij omgaat met familierelaties, wat diegene overheeft voor vrienden en hoeveel tijd hij/zij heeft. Ik vind het belangrijker dat je hiermee op ťťn lijn zit dan interessen. Je moet immers leven met de beslissingen die je partner maakt, dus ik heb liever daar begrip voor dan dat ik meer interesses met hem deel (in mijn geval een hem uiteraard).

    Dan, misschien iets te ver gezocht en volgens sommigen niet realistisch: ik vind dat een relatie op z'n minst een vriendschap is. Hoe kun je een relatie hebben als je niet eens vrienden kunt zijn? Mits er geen ernstige reden voor is, zou je nŠ die relatie toch vrienden moeten kunnen blijven? Ik vind dat een hele reŽle gedachte, je hebt immers veel tijd met elkaar doorgebracht kent elkaar op een heel persoonlijk niveau - je betekende heel veel voor elkaar - dus waarom zou je contact met zo'n persoon willen verbreken en een mooie periode zo ruw 'afsluiten'?

Laurens
9 oktober 2003

<< Terug
Laatste Neologismen
FinansyriŽ
Andersoms
Ondernemingsradio
EmpathťÔst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.