Stood up

   Hoe naar de wijze ook was, er is mij een drama bespaard gebleven. Gisteren zou ik iemand ontmoeten die ik via internet een aantal keren leuk had gesproken. We leken erg geïnteresseerd naar elkaar en spraken af op het Museumplein. Ik zou een persoon ontmoeten die een zeer intelligent, ontwapenend en ervaringsdeskundig karakter had met een sprekend uiterlijk.

   Na 2 uur in de kou te hebben gestaan, wachtend op een persoon die niet kwam opdagen en met een onbereikbare telefoon, gaf ik mij over en retourneerde. Thuis aangekomen sprak ik hem op MSN; kort gezegd verexcuseerde hij zich diep en ik gaf het nog een herkansing – uitgaande van zijn goede bedoelingen. Hij hoefde niet te komen, ik kwam wel, ik reis immers gratis.

   Hij bleek een vals adres te hebben opgegeven en ik stond wederom voor niets in Amsterdam. Geen gehoor aan de telefoon, mijn moeite in mijn gezicht geslagen. Pas de volgende ochtend sprak ik hem weer (op msn), in een gesprek waar ik werd uitgemaakt voor eersteklas callboy. Hij moest niks van me hebben.

   De klap in mijn gezicht was hard. Mijn oprecht geïnteresseerde intenties en onvoorwaardelijke moeite werden vertaald naar hoererend gedrag. Ik werd de deur gewezen nog vóór ik uitleg kon geven en de positieve energie die ik had gekregen werd uit me geslagen. Ik stond voor een raadsel.

   Ongepast om dit op mijn site te zetten? Goed mogelijk.

   Ik heb de bons gekregen nog vóór ik hem kon ontmoeten. Z’n hoge intelligentie gebruikte hij tegen me, in plaats van het constructief te gebruiken. Ik denk blij te mogen zijn dat het nog met zo’n sisser is afgelopen. Misschien was er een slopende relatie uit voortgekomen, en is mij nu een drama van járen bespaard gebleven.

   Daarbij komt dat ik nog 3 ouderen in de tram een zitplaats heb mogen aanbieden en een verdwaalde mevrouw de weg heb gewezen! Genoeg positiviteit. En dat in één dag!

Laurens
25 februari 2006

<< Terug
Laatste Neologismen
Finansyrië
Andersoms
Ondernemingsradio
Empathéïst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.