De Afstudeeropdracht

    Wat ben ik mijn moeder dankbaar dat ze mij op de hoogte stelde van de recruitmentmiddag voor studenten bij de ING Bank. Het allereerste gesprek was zo verhelderend en motiverend voor beide partijen dat er zonder pardon besloten werd dat ik de opdracht mocht gaan uitvoeren. Op fietsafstand reis ik iedere werkdag naar een kantooromgeving, om te werken aan de hernieuwing van de interne districtssite.

    Ik vind uitdagingen op ieder moment. Het opzetten van een projectplan, onderzoeksplan, het organiseren van een enquête ... en contact hebben met zoveel mensen. Heerlijk om met collegialiteit een project vorm te geven! Ik krijg collegae door het hele land enthousiast met mijn project en zij zijn op hun beurt erg vrijgevig met het uitleggen van hun ideeën en werkzaamheden.

    Met een to-dolijstje op mijn bureau werk ik mij door de dag heen en zit geen moment stil. Niet verwacht dat ik dit project zó kon aanpakken dat ik continu alleen de leukste werkzaamheden zou hebben. Geen vervelende klungelklusjes tussendoor; ik mag me voortdurend richten op het door mij afgebakende doel.

    Mijn eigen beker met thee gevuld staat naast mijn toetsenbord, de verse broodjes met beleg arrangeer ik van producten van de Vomar en mijn oordopjes voorzien mij van ontspannende muziek. Ik werk op volle kracht, met veel plezier. Iedereen gunt me een blik in de organisatie en zijn of haar rol daarin. Ik leer iedere dag, raak overweldigd van de mogelijkheden en trotseer complexiteit.

    Ik ben in mijn element.

Laurens
6 maart 2006

<< Terug
Laatste Neologismen
Finansyrië
Andersoms
Ondernemingsradio
Empathéïst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.