Massamedia, wie geloof jij?

Enkele jaren geleden besloot ik de media niet meer te vertrouwen. Zoals iedereen wel weet zijn er grote verschillen tussen kranten en omroepen ľ maar naar mijn idee zijn die verschillen onderling zeer gering. Nu wil ik niet heel negatief klinken, maar ik neem veel schreeuwen in de media met een misselijkmakende schep zout.

Bij ieder heikel discussiepunt weten de media verschillende standpunten te belichten en iedereen heeft wel een vorm van gelijk. In krantenkoppen, discussiefora en reportages ů je leest overal wel wat anders. Lezers, luisteraars en kijkers worden op ieder moment een (andere) mening opgedrongen. Zijn meerdere media het ergens duidelijk over eens, dan ontstaat er altijd nog wel een tegenpartij die het tegenovergestelde zal beweren.

Ik maak me er niet druk om. Ben ik onge´nteresseerd in de wereld om me heen? Wellicht. Iedere gebeurtenis kan positief of negatief ge´nterpreteerd worden. Ik heb geen zin me blind te staren op verschillende theorieŰn over complotten van overheden, ruzies tussen ministers, plannen van ondergrondse bendes of agressie onder hangjongeren.

De mensen die zich druk maken om de dingen om zich heen doen dat wel voor me; ik schaar me wel achter de domme meute. Kan ik mooi de dingen doen waar ik me wel prettig bij voel. Een optimist is een slechtge´nformeerde pessimist.

Laurens
9 juli 2006

<< Terug
Laatste Neologismen
FinansyriŰ
Andersoms
Ondernemingsradio
EmpathÚ´st
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.