Feestdagen

     Pasen, Kerst, Nieuwjaar en zelfs verjaardagen. De veelal oogenschijnlijk goede bedoelingen vormen bij de surrogaatvrienden een graadmeter. Tevreden met een kaartje terug, geërgerd zonder antwoord. Daarom stuur ik alleen kaartjes naar mijn échte vrienden en nabije familie. Geen zin in fakegedoe.

     Het zijn dezelfde mensen met wie ik de dagen anders ook wel door zou (willen) brengen. Die samenkomsten zijn gemeend, waarbij iedereen échte interesse toont naar elkaar. Een Utopie. Misschien te veel gekeken door de ogen van een kind, want sinds twee jaar ben ik mij ook bewust van een met moeite voelbare onderstroming waar ik sinds diezelfde tijd ook actief lid van ben.

     Het zijn de momenten dat je "even de hond gaat uitlaten"; Bulls Eye, heel gevaarlijk. Het gespreksonderwerp dat aangeknoopt wordt met degene die "toevallig impulsief mee ging" slaat zonder omwegen in gevoelige onderwerpen. Onderwerpen die zich de ronde doen als een Deken van Irritatie over de familie of vriendenkring. Eigenlijk gniepig, maar het voelt goed elkaars ideeën te wisselen en elkaars waarnemingen te begrijpen.

     Naderhand wordt er vaak nog gereflecteerd naar de avond en worden geruststellende conclusies getrokken en emoties besproken die dezelfde avond al eens besproken zijn, maar dan met anderen. Misschien voelt het voor de persoon in kwestie achterbaks, maar in feite betreft het dezelfde goede bedoelingen en vaak betere uitwerkingen die elk ander gesprek gehad zou hebben.

     Nee, feestdagen zijn een leuk excuus om elkaar weer eens bij elkaar te zien in combinatie van een goedkope of uitgebreide maaltijd. Zonder deze dagen gebeurt het toch niet, dus what the heck laten we het maar lekker volhouden, als dat hetgeen is dat nodig is om elkaar weer eens compleet te zien!

Laurens
6 mei 2003

<< Terug
Laatste Neologismen
Finansyrië
Andersoms
Ondernemingsradio
Empathéïst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.