Wat gebeurd er toch?!

Mischien heb jij het ook wel eens. Je zit met iemant te chatten en hoewel het een aardig gesprek is, lees je de worden met grootte moeite. Typefouten, steilfouten, spelling die verkeert word toegepasd en gramatika waar geen reed van klopt. Ik kan me er giganties aan irriteren.

Op sites zoals het overbekende Hyves en nu ook Gay.nl kun je vrij comuniseren met jan en alleman. Het is de sjarme van het digitale bestaan en wardeer het enorm als alternatief op uit gaan. Omdat ik zelf helemaal niet sosiaal ben aangelegt zoek ik dan ook hijl op het internet. Maar het verschild enorm op een crusiaal vlak: men praat standaart met elkaar door te typen, dus je komt al snel tot hele nare convrontasies.

Fouten in de taal. Ik vindt ze zo ongeinteresseert over komen. Alles typen onder het moto ‘je begrijpt me wel’. In real live doe je toch ook wat aan je uiterlijk? Ik heb nog nooit iemant gezien die een faal shirt droeg met het ID ‘je begrijpt me wel’, alsof je er je een mooi shirt bij moet voorstellen. Of te weinig deo onder hun oxels spuiten onder het moto ‘ik kon wel genoeg deo gebruiken, maar ik had er even geen zin in’. Als je een leuke indruk wil maken, doe je daar je best voor.

Die uiterlijke versorging is in de digitale wereld je spelling en gramatica. Waarom zou je geschreven taal een uitzondering op je pressentatie? Nee, BrE3Z€®Ta4£ is geen kunst vorm. Men gebruikt het mijn insiens on terecht als opleuk middel. Men verhuld er alleen zijn of haar on vermogen om te schrijven mee. Daar naast leer je jezelf alleen maar verkeerde schrijf wijzen aan. Sonde!

Laurens
19 augustus 2007

<< Terug
Laatste Neologismen
Finansyrië
Andersoms
Ondernemingsradio
Empathéïst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.