Wat is Gay.nl?

Hij keek over mijn schouder mee op het beeldscherm: Waarom heb je eigenlijk nog een profiel? Je hebt mij toch al gevonden? Ik draaide me om en wist hem geen bevredigend antwoord te geven. Zijn idee bleef dat gay.nl een datingsite is, waar al dan niet seksbeluste personen elkaar digitaal ontmoeten. Wantrouwend als hij was, vermoedde hij dat ik stiekem verder zou kijken naar ander mannelijk schoon. Vreemdgaande exen laten diepe sporen na. De discussie eindigde met de relatie.

Ik ben geen uitgaanstype of feestganger, maar door het bezit van een profiel kan ik mij toch sociaal verbreden in het homoleven. En daaruit haal ik energie: wederzijdse aandacht met nieuwe mensen is fijn! Daarnaast biedt het ook puur vermaak; de aanleiding me op Gay.nl te begeven is wellicht vergelijkbaar met redenen waarom mensen uitgaan.

Hoewel ik mijn járenoude profiel altijd gebruikt heb om simpelweg interessante jongens te ontmoeten, heb ik tijdens mijn beide relaties niet (bewust) gezocht naar een andere partner, noch heb ik die destijds gevonden. Ik stond alleen open voor ‘potentieeltjes’ wanneer ik vrijgezel was.

En op een dag begin je een relatie …

Gay.nl is veelzijdig als digitale homogemeenschap - nee, het is geen vies woord. Ze heeft o.a. nieuwsberichten, fora, columns en leden die inhoudelijk variëren van politiek bewustzijn tot zuiver lichamelijke genoegens. Neutraal als Hyves is ze niet, maar - met uitzondering van haar door velen ongewenste banners - geeft gay.nl geen aanleiding dat ieder lid slechts op zoek zou zijn naar seks en/of een relatie. Daarbij zie ik genoeg profielen met Relatie: ja.

Uitgaan is luchtig, je bedenkt te gaan en je gaat. Daartegenover staat dat je bestaan op deze site registratie en (regelmatig) bezoek behoeft. Je lidmaatschap symboliseert in veel relaties een permanente bedreiging in de ogen van de partner. Stel je vóór dat je er nog veel tijd aan besteed ook! Ik lees mijn berichtjes twee keer per dag. Een partner die gay.nl als partnerjachtveld ziet, zal twee keer per dag erg veel kunnen vinden.

Inmiddels lijken het geluk en ik elkaar weer gevonden te hebben in de ogen van een prachtjongen en zo stel ik mezelf weer voor hetzelfde dilemma: hoe geloofwaardig is het aanhouden van een profiel als je partner je beweegredenen niet begrijpt?

Laurens
21 november 2007

<< Terug
Laatste Neologismen
Finansyrië
Andersoms
Ondernemingsradio
Empathéïst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.