Teamgenoten

    Het geeft niets. De deur sluit achter hen en daarbij alle mogelijkheden op een goede afloop. De eerste gorgelende geluiden beginnen al en kopstemmen worden opgezet, ik voel de spanning stijgen naar ongekende hoogte. Ik zit achter een notebook te werken aan het adviesrapport, terwijl de andere twee resterende teamleden hun taken evalueren met wilde gebaren en gekke gezichten.

    Even - slechts even heb ik hoop. Ik werk, vraag van tijd tot tijd om een stilte en verzoek de twee met subtiele gebaren hun werk te continueren. Een hopeloze zaak blijkt. Terwijl Bart zijn springtalenten tentoonspreidt door over tafels en stoelen te springen, doet Jesse een wanhopige poging zichzelf pijn te doen door in volle vaart tegen een muur op te rennen. Het is geen grap.

    Ik verwonder me mateloos over dit gedrag: vol afkeer en onbegrip aanschouw ik de twee lijven die samen lijken te interfereren naar extremen. De twee gooien geluidseffecten naar elkaar over, ter illustratie van hun capriolen. Bart doet de handstand tegen een kale muur (en geneert zich niet om zijn gezichtsuitdrukkingen) en Jesse vergaapt zich aan diens fysieke capaciteiten. Met een afkeurend oog en misschien een kleine vorm van verwalging, gebaar ik wederom naar hun stoelen om hen te laten werken. Wel 5 gehele minuten voltrekken in stilte, nadat ik met een whiteboardstift een vriendelijk verzoek om stilte en rust had geuit.

    Voetstappen versnelden en iets in mijn ooghoek bewoog met een vaartje naar rechts. Een doffe plof en gelach van Bart. Jawel. Jesse zat inderdaad niet meer bij me, en de stuntelactie bleek van hem. Ik dacht veel van de mensen te kunnen begrijpen, maar zelfs -bijna- leeftijdgenoten kunnen me te ver gaan.

Laurens
24 oktober 2003

<< Terug
Laatste Neologismen
FinansyriŽ
Andersoms
Ondernemingsradio
EmpathťÔst
Impulsaankoper

Laatste Columns
Wie schrijft, die blijft
Sterke mening over relativeren
Fijne foutjes

Laatste Gedichten
Digitaal socializen
Spreek me gerust aan
Teder
Mits ongedetermineerd, valt alle tekst op deze site onder mijn auteursrecht.